Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizza med färska tomater och gröna blad

4 portioner, 90 min
Man måste inte ha drivor med ost på pizza. Här en fräsch och smalare variant som jag verkligen älskar.

Annons

800 g goda tomater, gärna blandade färger

2 msk olivolja

1 kruka färsk basilika

1 nypa socker

flingsalt

nymalen svartpeppar

ev rucola

1 sats pizzadeg, (se recept)

Skålla och skala tomaterna. Rensa bort kärnor och hacka fruktköttet grovt. Lägg tomathacket rinna av i durkslag. Blanda med olivolja, rivna basilikablad (spara lite), socker, salt och peppar. Låt stå och dra en stund.

Tryck eller kavla ut degen på smord plåt. Bred på tomatröran.

Grädda i 275 grader, cirka 10 minuter. Strö över extra basilika och/eller rucola och servera genast. (TT)

Mer läsning

Annons