Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rabarber- och ingefärsfocaccia

4 portioner, 40 min + 90 min jäsning

Annons

Varför inte göra en söt kakvariant? Du kan använda samma deg som i ovanstående recept.

1 bit focacciadeg

olivolja

Topping:

150 g rabarber, tunt skivad

3/4 dl strösocker

1/2 dl finhackad syltad ingefära

3 msk råsocker

Blanda rabarber, strösocker och ingefära i en bunke. Låt stå i 20 min och rör om då och då. Sila av vätskan (spara rabarbern) och koka ihop den på medelvärme i ett par minuter så att sockret löses upp och det tjocknar lite.

Häll lite olivolja i botten av en långpanna. Tryck ut degen i långpannan, cirka 1,5 centimeter tjock. Låt jäsa ca 30 minuter. Gör små gropar här och där med fingertopparna. Pensla med saften. Strö över rabarber och råsocker.

Grädda i 200 grader i 20-30 minuter. (TT)

Mer läsning

Annons