Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recept: Bovetefrallor

10 frallor, 3 timmar 15 min
Perfekta, luftiga frallor som håller sig färska i flera dagar och passar till såväl frukost- som picknickmacka. Smaken är mild och aningen nötig.

Annons

60 g pumpakärnor

20 g jäst

770 g vatten

25 g psylliumfröskal

260 g bovetemjöl

1 tsk salt

bovetemjöl att strö över frallorna

Hacka pumpakärnorna grovt. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Använd en visp eller degblandare/assistent.

Tillsätt psylliumfröskalen. Tillsätt bovetemjöl, pumpakärnor och salt. Låt vila i en bunke täckt med plast i cirka 2 timmar.

Klicka ut degen med hjälp av två skedar till 10 frallor på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö bovetemjöl över frallorna. Täck med plast och låt vila på plåtarna i 30 minuter.

Grädda i 25 minuter i 200 grader. Låt svalna helt innan du skär i dem.

Mer läsning

Annons