Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recept: Grovt bröd

1 bröd, 3 timmar 20 min + vila över natten
Ett bröd som är både saftigt, hållbart, smakrikt och har ett härligt tuggmotstånd. Gott tillsammans med till exempel hemgjord leverpastej och inlagd gurka.

Annons

600 g kallt vatten

10 g jäst

100 g solroskärnor

30 g linfrö

35 g melonkärnor

50 g mörk sirap

20 g nyponskalsmjöl

1 tsk brödkryddor

1 tsk salt

50 g boveteflingor

60 g sojamjöl

160 g bovetemjöl

25 g psylliumfröskal

smör till formen

boveteflingor att strö över brödet

Blanda samman alla ingredienser till en slät och ganska lös deg. Häll degen i en smörad form, cirka 1 1/2 liter. Strö över boveteflingorna. Låt degen jäsa i cirka 2 timmar. Grädda i 175 grader i cirka 75 minuter. Låt svalna och vila innan du skär i det - gärna till nästa dag.

Mer läsning

Annons