Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recept: Havreknäckebröd

4 runda bröd, 2 timmar
Tunt, knaprigt knäckebröd med härlig smak av havre. Passar både frukost och till festliga tillfällen.

Annons

300 g kallt vatten

10 g jäst

100 g havremjöl

25 g maizena

10 g sirap

40 g bovetemjöl

30 g havregryn

1 krm brödkryddor

1 tsk nyponskalsmjöl

1/2 tsk salt

5 g pofiber (2 msk)

10 g fiberhusk

bovetemjöl till utbakning

Vispa samman alla ingredienser till en slät deg, använd gärna en visp. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i cirka 1 1/2 timme.

Dela degen i 4 lika stora bitar, rulla dem runda. Kavla ut degen tunt på underlag mjölat med bovetemjöl till runda knäckebröd, cirka 25 centimeter i diameter. Använd helst en kruskavel.

Grädda knäckebröden direkt, ett och ett, gärna på en hålplåt i 200 grader i cirka 15 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Mer läsning

Annons