Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riesling velouté (vitvinssås)

Annons

0 portioner

2 palsternackor

1 liten bit rotselleri

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

4 dl fisk eller grönsaksbuljong

4 dl torrt vitt vin

Skala och skär grönsakerna i små bitar. Fräs i lite smör i någon minut. Slå på buljong och vin och låt koka ihop till hälften. Häll på grädden och koka ytterligare 5 minuter. Mixa och passera såsen genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra gösen på köttsidan och stek i skirat smör på skinnsidan i ca 5 minuter. Vänd upp på plåt, salta skinnet och baka klart i 160 gradig ugn i ca 5 min.

Komplettera ev rätten med nykokt potatis.

Mer läsning

Annons