Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risskål med mangold, chorizo och ägg

4 portioner, 1 timmeMed lite goda och matiga tillbehör blir riset en hel måltid.

Annons

2 1/2 dl råris

5 dl valfri buljong

smör

1 msk hel spiskummin

olivolja

2 chorizokorvar, skivade

1 bunt mangold

1/2 citron

2 vitlöksklyftor, tunt skivade

flingsalt

nymalen svartpeppar

2-4 ägg

cirka 1/2 tsk rökt paprikapulver

1 liten knippa bladpersilja

Koka upp ris och buljong på medelvärme. Sänk värmen, lägg på lock och koka sakta till riset mjuknar (eller enligt anvisningarna på paketet). Klicka i lite smör och låt stå och vila i 10 minuter under lock.

Rosta spiskumminen i torr stekpanna tills det börjar dofta. Ta åt sidan.

Hetta upp lite olja i samma panna och fräs chorizoslantarna. Låt rinna av på papper.

Skär mangoldstjälkar och blad i bitar, men dela upp dem i två högar. Mjukfräs stjälkarna i stekfettet, tillsätt lite olja om det behövs. Tillsätt vitlök när de börjar mjukna och sedan mangoldbladen. Salta och peppra, låt bladen mjukna och pressa över citron.

Fördela riset i fyra skålar. Stek äggen lätt i olja, krydda och placera ovanpå.

Toppa med korv, mangold, spiskummin, paprikapulver och grovhackad persilja.

Mer läsning

Annons