Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosmarindoftande mos med rostad vitlök och tryffel

Passar till kött och fågel.

Annons
Rosmarindoftande mos med tryffel och rostad vitlök.

4 portioner, 35 minuter

1 sats potatismos enligt grundreceptet

5-10 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

flingsalt

1 msk hackad färsk rosmarin

cirka 2 tsk tryffelolja

Koka moset enligt grundreceptet, men håll igen på saltet.

Skala och finhacka vitlöken. Lägg den på en bit folie och häll på olivolja och en nypa flingsalt. Rosta i ugnen under grillelementet på 250 grader tills vitlöken precis börjar få färg och dofta. Håll koll. Den får inte bli bränd, då smakar den apa!

Blanda vitlök (med olja och allt) med moset och hackad rosmarin. Rör ner tryffeloljan och smaka av.

Servera gärna till lammkött.

Mer läsning

Annons