Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rostad morotssallad med misudressing

6 portioner, 40 minuter
Varför inte servera lite grönsaker på påskbordet? Det här är en färggrann och smakrik rätt. Misopasta hittar du på asiatiska hyllan eller i asiatiska butiker.

Annons

olivolja

2 tsk socker

salt

nymalen svartpeppar

2 msk misopulver eller -pasta, finns i asiatiska hyllan

1 msk risvinäger, finns i asiatiska hyllan

1 msk mirin, finns i asiatiska hyllan

1 tsk sesamolja

3 cm färsk ingefära, riven

1 msk sesamfrön

1/2 lime, skal + ev. saft

1 kruka färsk koriander

3 salladslökar, finskurna

cirka 10 morötter, gärna olika färger

Skala morötterna och skär dem i diagonala bitar. Lägg dem i en långpanna och ringla över olivolja, 1 tsk socker, salt och peppar. Rosta i ugnen i 20-30 minuter i 200 grader eller tills de mjuknat utan att bli mosiga. Låt svalna.

Mixa under tiden miso, vinäger, mirin, 1 tsk socker, sesamolja, ingefära, sesamfrön och rivet limeskal tills det blir slätt. Pressa eventuellt i lite limesaft. Rör ner koriandern.

Blanda morötterna med dressingen. Strö över salladslök vid serveringen.

Mer läsning

Annons