Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotmos

Annons

4 portioner

700 g kålrot

7 potatisar

1 morot

gärna korvspad, men vatten duger också

5 kryddpepparkorn

5 vitpepparkorn

salt

Skölj och skala kålroten, potatisarna och moroten. Skär dem i bitar och lägg kålroten i en kastrull, tillsätt kryddorna och slå på vatten eller korvspad så att det täcker. Låt koka under lock i 30 minuter. Tillsätt potatis och morot, koka under lock tills allt är mjukt. Om det blir som man önskar ska allt spad precis ha kokat in, men så är det aldrig. Slå bort överflödig vätska eller tillsätt lite mer. Stöt med en potatispress och smaka av med salt, klicka i lite smör och servera. Rotmos är också gott att servera med rimmad oxbringa eller rimmad fläsklägg.

Mer läsning

Annons