Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rött ris med pumpafrön, zucchini och fetaost

4 portioner, 1 timmeRött råris är kanongott och brukar gå hem bland små och stora gnällspikar.

Annons

4 dl rött råris

1 1/2 l grönsaksbuljong

1 liten zucchini

olivolja

2 vitlöksklyftor, finhackade

chiliflakes

flingsalt

10 cocktailtomater

1 1/2 dl pumpafrön

150 g fetaost

nymalen svartpeppar

färsk basilika

Skölj riset och koka det sedan i buljongen i 45 minuter. Slå av eventuell överflödig vätska och låt vila under lock.

Tärna eller skiva zucchinin och stek den lätt i olivolja. Tillsätt vitlök på slutet. Krydda med chiliflakes och flingsalt. Häll ned riset och låt fräsa med några minuter. Vänd ned halverade cocktailtomater och fördela sedan i fyra skålar.

Rosta pumpafröna i lätt i torr stekpanna och strö dem över riset. Bryt över feta, peppra och garnera med färsk basilika.

Mer läsning

Annons