Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saffransmarinerad Västerbottenost

10 portioner, 15 min + tid att marinera
Gudagott och annorlunda tilltugg till glöggen.

Annons

1 nypa salt

1/2 dl kallpressad rapsolja

1 tsk citronsaft

2 tsk akaciahonung

1/2 Västerbottensost

svartpeppar

1 ask krasse

1/2 dl salladsströssel (fröblandning) eller solrosfrön

1 kuvert saffran

Stöt saffran med saltet i en mortel, lös upp i oljan så gott det går. Tillsätt citronsaft och honung.

Skär osten i små kuber. Blanda med saffransoljan, salt och peppar. Låt ligga och dra en stund. Ju längre tid desto mer smak.

Blanda ostkuberna med klippt krasse och frön. Servera på skedar eller tandpetare.

Mer läsning

Annons