Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saffransomelett med sparris och skaldjur

Annons

4 portioner

5 ägg

3 msk vatten

1 paket saffran

salt och peppar

smör

Till garnering:

färsk, grön sparris

1 msk smör

räkor eller kräftstjärtar

körbärstomater

persilja

citron

1. Grön sparris behöver bara sjudas några minuter i lättsaltat vatten. Skär sparrisarna i bitar. Vispa ihop ägg, vatten och saffran. Salta och peppra omelettsmeten lätt.

2. Grädda en öppen omelett på båda sidor i het panna. Vänd med hjälp av stort lock eller tallrik. Efter vändningen dras pannan av värmen och omeletten får grädda färdigt på eftervärmen.

3. Skjut över omeletten till fat eller stor tallrik och garnera med sparris, skaldjur och körbärstomater. Stor persiljekvist och citron i klyftor lyfter både smak och utseende.

Mer läsning

Annons