Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sesam- och vitlöksfräst pak-choy

Pak choy är en supergod kinesisk salladskål som finns i välsorterade livsmedelsbutiker eller asiatiska mataffärer. Servera till fisk eller fågel.

Annons

4 portioner, 15 min

500 g pak choy (alt. mangold, spenat eller salladskål)

2 msk rapsolja

2 msk sesamolja

5 vitlöksklyftor, finhackade

1/2-1 chilifrukt, urkärnad och finstrimlad

1 msk fisksås

flingsalt

1 msk sesamfrön

Skär bort ned nedersta rotstocken på kålen. Skölj bladen och låt rinna av.

Hetta upp rapsoljan på medelvärme i en wok eller vid stekpanna. Tillsätt 1 msk sesamolja, vitlök, chili, fisksås och pak choy. Blanda runt ordentligt så att bladen täcks. Sätt på lock, sänk värmen och låt sjuda i 3-5 minuter eller tills bladen precis mjuknat.

Tillsätt resten av sesamoljan. Strö över flingsalt och sesamfrön och servera som tillbehör, gärna till fisk eller kyckling.

Mer läsning

Annons