Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sillsallad

Annons

8 portioner

3 salta sillfiléer som lagts i kallt vatten några timmar eller ursaltade sillfiléer

6 inlagda rödbetor

3 kalla kokta potatisar

2 äpplen

1 gul lök

½ dl majonnäs

½ dl vispad grädde

Garnering:

vispad grädde

äggklyftor

persilja

Skär sillen i små tärningar. Tärna rödbetor och potatis smått. Skölj, kärna ur och fintärna äpplena. Skala och finhacka löken. Blanda sillen med rödbetor, potatis, äpple och lök.

Blanda majonnäs och grädde i en skål. Vänd försiktigt ner i salladen.

Packa sillsalladen hårt i en vattensköljd skål och ställ kallt i ett par timmar.

Stjälp upp på ett serveringsfat och dekorera med vispad grädde, äggklyftor och persilja.

Mer läsning

Annons