Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smörrebröd med matjessill och färskpotatis

4 portioner, 20 minuter
Antingen gör du det enkelt för dig och kör med sill, skivad potatis och en klick crème fraiche, eller också gör du en god liten potatissallad som nedan.

Annons

200 g kall kokt färskpotatis

1 liten rödlök, finhackad

1 liten knippa dill, hackad

1 kruka gräslök, strimlad

2 msk crème fraiche

nymalen svartpeppar

salt efter smak

4 skivor smörat grovt rågbröd

ev. rädisor, tunt skivade

4 matjesfiléer

Skär matjessillen i sneda gaffelbitar. Skala och tärna potatisen ganska smått. Blanda med rödlök, dill och gräslök (spara lite till garnering) och crème fraiche. Smaksätt sedan med peppar och kanske lite salt (tänk på att sillen är salt). Låt potatisröran stå svalt och samla smak en stund.

Täck brödskivorna med sill. Fördela potatisröran ovanpå. Garnera med dill och gräslök.

Du kan även välja att bara lägga på skivad kall potatis och en klick crème fraiche tillsammans med sill och gräslök. Skivade rädisor är också gott till.

Mer läsning

Annons