Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Southern Comfort Pecan Pie

8 portioner, 2 timmar
Mycket mera Louisiana kan det inte bli. Pekannötter, paj och den klassiska whiskylikören som uppfanns i New Orleans.

Annons

Pajdeg:

125 g smör, kallt

3 dl mjöl

1 msk mjölk

1 msk socker

1 krm salt

Fyllning:

3 ägg

2 1/2 dl mörk sirap

1/2 dl Southern Comfort

2 msk vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

2 1/2 dl strösocker

200 g pekannötter (gärna salta)

Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt vila i kylen i en timme. Kavla ut och rulla upp på kaveln, flytta över till en smord pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Jämna till kanterna och nagga i botten. Ställ in i frysen i 30 minuter. Förgrädda direkt från frysen i 200 grader i 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk till 175 grader.

Vispa äggen och blanda med sirap och Southern Comfort. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och socker. Häll försiktigt ned äggsmeten i mjölbunken och rör om noga så att alla klumpar försvinner. Häll fyllningen i pajskalet. Strö över pekannötterna.

Grädda i ugnen i cirka 40 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt svalna. Skär upp och servera med vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med Southern Comfort.

Mer läsning

Annons