Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spenatvåfflor

Annons

4 portioner

2 dl vetemjöl

4 dl mjölk

100 g hackad, fryst spenat

3 ägg

2 msk smör

salt och vitpeppar

Till servering:

1 hackad gul eller röd lök

2 dl crème fraiche

röd och/eller svart stenbitsrom alt. löjrom

blandad sallad.

Vispa samman mjöl och mjölk till klumpfri smet. Tina spenaten i sil så att onödigt vatten rinner av.

Smält smöret. Vispa äggen och rör ner dem i smeten. Tillsätt spenat, salt, vitpeppar och nästan allt smör.

Smöra varmt våffeljärn och grädda gröna spenatvåfflor. Lägg de färdiga våfflorna sida vid sida på galler i väntan på servering. Travar man dem blir de mjuka och trista. Våfflorna kan vara kalla eller ljumna vid serveringen.

Hacka löken. Lägg upp våfflorna på tallrikar och fördela crème fraiche, hackad lök och rom vid sidan. Garnera med blandade salladsblad och servera.

Mer läsning

Annons