Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekta gröna tomater med krabbröra

4 portioner, 30 min
Klassisk cajunrätt. Hittar du inga gröna tomater går det bra med vanliga, men de ska helst vara lite hårda.

Annons

Röra:

3/4 dl majonnäs

1/2 dl turkisk yoghurt

2 tsk dijonsenap

1/2 citron, skal + 1 tsk saft

1/2 gul lök, finhackad

2 msk bladpersilja, finhackad

1/2 tsk spiskummin

1 knippa gräslök, finskuren

salt

nymalen svartpeppar

tabasco

1 burk krabbkött à cirka 150 g

Tomater:

600 g gröna tomater (eller fasta röda)

2 dl solrosolja

2 dl vetemjöl

1 dl majsmjöl eller polenta

1/2 dl sesamfrön

1 dl filmjölk

2 ägg, lättvispade

Börja med krabbröran. Blanda majonnäs, yoghurt, senap, citronskal och -saft, gul lök, persilja, spiskummin och gräslök. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Tillsätt avrunnet krabbkött och blanda försiktigt. Täck över och ställ i kylen medan du fixar resten.

Skär tomaterna i skivor, ungefär 1 1/2 centimeter tjocka. Salta och peppra.

Hetta upp olja i en vid gryta eller stor kastrull på medelvärme. Sprid ut vetemjöl, salt och peppar på en tallrik och majsmjöl (eller polenta) och sesamfrön på en annan. Vispa ihop filmjölk och ägg i en skål.

Vänd tomatskivorna i vetemjöl på båda sidor, skaka av överflödigt mjöl. Doppa dem sedan i äggblandningen och vänd dem därefter i majsmjöl, skaka av överflödigt mjöl.

Stek tomatskivorna i oljan i omgångar tills de får fin färg, cirka 2 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper.

Lägg upp på assietter. Toppa med krabbröra och garnera med persilja.

Servera genast.

Tips! Överbliven röra är kalasgod på toast eller att fylla avokado med.

Mer läsning

Annons