Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrlig rödkål med chili och sidfläsk

6 portioner, 75 minuterRödkål är obligatoriskt på många julbord, men jag tycker ofta att den är lite för söt. Det här är en syrligare variant med spännande smaker.

Annons

smör

100 g sidfläsk, tärnat

5 dl tranbärsjuice eller lingondricka

1 msk kalvfond på flaska

2 msk akaciahonung

2 msk balsamvinäger

2 lagerblad

5 hela svartpepparkorn

1 chilifrukt, gärna torkad

3 stjärnanis

100 g frysta röda vinbär eller lingon

salt

1 apelsin

1 rödkålshuvud, (ca 800 g)

Skär bort stocken på rödkålen och strimla resten riktigt fint. Fräs i smör i en stor gryta tillsammans med fläsket. Tillsätt tranbärsjuice, kalvfond, honung, balsamvinäger, lagerblad, peppar, chili (hackad om du använder färsk) och stjärnanis. Låt puttra tills kålen mjuknat ordentligt, det tar cirka 45-60 minuter.

Tillsätt bären och låt dem bli varma. Lyft upp chilin om du använder torkad. Smaka av med salt och eventuellt mer honung eller vinäger. Filea apelsinen och garnera med klyftorna.

Mer läsning

Annons