Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tacos med vitlöksfrästa räkor och gurksallad

Annons

3 vitlöksklyftor

1 tsk paprikapulver

1/2 tsk cayennepeppar

1 tsk spiskummin

salt

1 kruka färsk koriander

1 dl olivolja

1 lime

Gurksallad:

1 gurka

1 dl yoghurt av grekisk typ

2 msk hackad dill

1 citron

1 msk kapris

1 tsk dijon

nymalen svartpeppar

hårda tacoskal

500 g stora räkor

Skala räkorna. Skala och finhacka eller riv vitlöken. Blanda vitlök, paprikapulver, cayenne, spiskummin, lite salt och grovhackade korianderblad med olivolja. Riv över limeskal, pressa över lite saft. Lägg i räkorna, marinera i en halvtimme.

Skala och kärna ur gurkan. Skär den i ganska stora bitar. Blanda yoghurt med dill, rivet citronskal + 1 tsk saft, kapris, dijon och peppar. Smaka av med salt och rör ner gurkan.

Fräs räkorna hastigt i het panna med marinaden. Bottna med gurksallad i värmda tacoskal och toppa med räkorna. Servera genast.

Mer läsning

Annons