Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre pastarecept

Annons

Citrondoftande pasta med kräftstjärtar, sockerärter och peppargetost

4 portioner, 15 minuter

400-500 g färsk pasta, till exempel tagliolini

1 burk kräftstjärtar, à cirka 250 g

100 g sockerärter

100 g mjuk getost

1-2 tsk grovmalen svartpeppar

olivolja

1 tvättad citron

Koka pastan al dente enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg i sockerärterna under sista minuten. Låt kräftstjärtarna rinna av. Smula getosten och rulla den i peppar.Blanda ner kräftstjärtarna i pastan. Ringla över olivolja, riv över citronskal och pressa i lite saft. Strö över den peppriga osten.Servera genast, gärna med ett glas kallt vitt vin.

Pappardelle med salsiccia och svamp

4 portioner, 15 minuter

Salsiccia är en italiensk korv med mycket smak, fyllningen kan skrapas ur som med isterband eller skivas som vanlig korv.

500 g pappardelle eller annan pasta

200 g valfri svamp, till exempel karljohan, trattkantareller eller skogschampinjoner

2 hackade vitlöksklyftor

1 msk smör

olivolja

salt

nymalen svartpeppar

2 salsiccia-korvar, helst färska okokta

1 nypa chiliflakes

2 msk grovhackad bladpersilja eller basilika

färskriven parmesan

Dela svampen i lite mindre bitar. Stek den med vitlök, smör och lite olivolja tills den får färg, salta och peppra.Dela korven på längden, skrapa ut innehållet och smula sönder det - eller skär korven i slantar. Bryn korven i lite olja med chiliflakes och i en stekpanna tills den får fin färg och tillsätt sedan den frästa svampen.Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och blanda med korvfräset. Tillsätt persilja, generöst med parmesan och lite extra peppar.Servera rykande varmt. Gärna till ett mjukt italienskt rödvin.

Pasta med kikärter

4 portioner, 15 minuter

En rustik lättlagad pastarätt med mycket smak.

500 g valfri pasta

2 burkar kikärter à 400 g

olivolja

2 hackade vitlöksklyftor

1 nypa chiliflakes

1 msk finhackad färsk rosmarin

1 citron

salt

1 knippa hackad bladpersilja

färskriven parmesan

Skölj kikärterna och låt dem rinna av.Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en gryta, fräs vitlök, chili och rosmarin utan att det blir bränt. Tillsätt kikärterna och lite salt, låt det puttra medan pastan kokar. Ta undan cirka en tredjedel av kikärterna och mosa med en gaffel eller mixerstav till en kräm. Blanda med de hela kikärterna.Koka pastan al dente, låt rinna av och blanda med kikärterna. Tillsätt persilja, lite olivolja, rivet citronskal och färskriven parmesan. Servera genast.

Mer läsning

Annons