Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugnsbakad vitlök

45 minuter
Grymt gott tillbehör till kött. Ju färskare vitlök desto mildare och nötigare smak.

Annons

1 pkt grovt salt

olivolja

eventuellt lite vitt vin

färsk timjan

1 hel vitlök, av god kvalitet, per person

Skär av topparna på vitlökarna så att man ser alla klyftor. Täck botten av en ugnsfast form med grovt salt och placera vitlökarna så de står stadigt i saltet.

Droppa över lite olivolja och eventuellt några droppar vitt vin på varje lök. Salta försiktigt och sprid ut lite timjan överst.

Baka i ugnen i 200 grader i cirka 20-40 minuter, beroende på storleken. När det vita i klyftorna börjar resa sig är vitlökarna klara. Servera som tillbehör till kötträtter.

Mer läsning

Annons