Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varmrökt lax med spretig vårsallad och kyld ingefärsdressing

Annons

För 4 personer

400 g varmrökt lax

2 hårdkokta ägg

1 huvud krispsallad

1 påse ruccolasallad, ca 80 g

1 knippe rädisor

1 rödlök

1 gurka

10-12 körsbärstomater

2 citroner

dill

Till dressingen:

1 dl majonnäs

2 dl yoghurt, ca 10 % fett

1 tsk mild vitvinsvinäger

2 msk finriven, färsk ingefära.

1/2 tsk persillade (fransk salt, ört- och vitlökskrydda)

1. Rensa laxen och ta bort skinn, ben och fenor. Hårdkoka äggen, det vill säga lägg äggen i en kastrull med kallt vatten, koka upp, sänk värmen och sjud äggen 8 1/2 minut beräknat från det att vattnet kokat upp. Spola äggen i kallt vatten så snart tiden gått.

2. Blanda dressingen av majonnäs, matlagningsyoghurt, vinäger, riven ingefära och persillade som ger både smak och sälta. Ställ dressingen svalt.

3. Skölj och riv krispsalladen ganska grovt. Skölj ruccolasallad och låt båda salladssorterna torka på ren handduk. Lägg upp salladen i portionsskålar. Fortsätt med bitar av rädisor, körsbärstomater och gurka. Fördela lax och ägghalvor på salladsgrunden och toppa med dill, citron och några ringar rödlök. Dressing bjuds i skål vid sidan.

Mer läsning

Annons