Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västerbottenmos med selleri, bacon och dill

Passar till fisk, korv eller kött.

Annons
Knaperstekt bacon i potatismoset ger både tuggmotstånd och smak. Extra gott blir det med västerbottensost och rotselleri i.

4 portioner, 35 minuter

500 g rotselleri (så litet exemplar som möjligt)

500 g mjölig potatis, gärna mandelpotatis

1 paket bacon

2 dl riven västerbottensost

1 knippa dill

1 citron, skalet

Skala och skär rotsellerin i bitar. Låt koka med potatisen och följ sedan grundreceptet på mos, men salta sparsamt. Använd 25 g smör.

Strimla och knaperstek baconet under tiden. Låt rinna av.

Blanda bacon med det färdiga moset. Rör ner osten, finhackad dill och rivet citronskal (tvätta den först). Smaka av.

Servera gärna till god korv.

Mer läsning

Annons