Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenmelongazpacho

4 portioner, 15 min
Oerhört läskande, friskt och gott. En lite annorlunda variant av den klassiska, spanska soppan.

Annons
En lite annorlunda variant av den kalla, spanska soppan gazpacho, här får den en rund smak av vattenmelon. Smulad fetaost är gott i.

750 g vattenmelon (helst kärnfri)

250 g (3-4) tomater, tärnade

1/2 slanggurka, skalad och tärnad

1 näve färska myntablad

1/2 dl olivolja

ev. 1/2 röd chili, urkärnad

2 msk citronsaft

salt och nymalen svartpeppar

75 g fetaost

ev. färsk oregano eller mynta till garnering

Skär vattenmelonköttet i tärningar. Peta bort så många kärnor du kan.

Mixa vattenmelon, tomat, gurka, mynta och olivolja lite grovt. Om du vill kan du även ha i lite chili. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.

Smula över fetaost vid serveringen, peppra och garnera med mynta eller oregano. Servera med nybakat bröd.

Mer läsning

Annons