Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vintersallad med avokado och grapefrukt

Annons

4 portioner

2 blodgrapefrukter

1 apelsin

1 paket bacon

2 mogna avokadofrukter

eventuellt 1 påse blandade salladsblad

1 msk äppelcidervinäger

1 nypa socker eller 1 tsk flytande honung

salt

nymalen svartpeppar

2 1/2 msk olivolja

Filea grapefrukterna. Spara lite av saften. Tvätta apelsinerna.

Knaperstek baconet, låt rinna av på hushållspapper.

Dela, kärna ur och skiva avokadofrukterna. Häll över den sparade grapefruktsaften.

Fördela salladsblad (kan uteslutas) på fyra assietter eller lägg avokadoskivorna direkt på tallrikarna. Varva med grapefruktklyftor.

Blanda cirka två matskedar pressad apelsinsaft, lite rivet apelsinskal, äppelcidervinäger, honung, salt och peppar. Häll i olivoljan under kraftig omrörning. Ringla dressingen över salladstallrikarna.

Placera baconskivorna, hela eller smulade, överst. Dra ett extra tag med pepparkvarnen.

Servera som förrätt eller liten finlunch.

Mer läsning

Annons