Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yoghurtdessert med passionsfrukt och marinerad melon

Egenpåhittad dessert med inspiration från härligt varma dagar på Kreta.

Annons
Grekisk yoghurt är extra god. Här har den fått göra grunden till en fräsch dessert med smak av sol.

4 portioner, 15 min + 1 timme i kylen

1 kruka färsk mynta, finskurna blad

1 citron, skal och lite saft

2 dl vispgrädde

6 dl grekisk yoghurt

1-2 msk acaciahonung

2 passionsfrukter

cirka 750 g valfri melonsort, t ex cantaloupe eller honungsmelon

Skär av botten på melonen så att den står stadigt. Skär sedan bort skalet. Kärna ur melonköttet och skär det i tärningar. Lägg upp i en bunke tillsammans med mynta (spara lite till dekor), rivet citronskal och lite citronsaft. Låt stå och dra i kylen i 1 timme.

Vispa grädden ganska löst och blanda försiktigt med yoghurt och honung. Fördela i fyra glas. Lägg på melonkuberna och skeda till sist över innehållet i passionsfrukterna. Garnera med mynta. 

Mer läsning

Annons