Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakhöjare till grillat

Med ett schysst grillsmör kan man slå världen med häpnad.
Rätt fett är bästa möjliga genvägen till att lyckas vid grillen.

Annons

Smaksätt med dina favoriter och succén är given.

Smör har fått ett oförtjänt dåligt rykte. Det är en ren naturprodukt utan konstigheter. Jämför innehållsförteckningen med ett slumpartat valt lättmargarin och tvivlet vaknar. Och visst – smör är koncentrerade kalorier, men hellre konsumera riktigt smör med måttlighet än att överdosera tveksamma lightkopior.

För framför allt är smör en suverän och oöverträffad smakbärare. Det finns ingen gastronom i världen som kan förneka detta faktum. Smör får det mesta att smaka mer, framhäver de bastoner som redan finns där, skapar magi av vardagliga förutsättningar. Slå brynt smör på en sillrumpa och ni ska få se på grejer!

Alltså är grillsmör en riktig höjdare när det gäller att röna framgång vid sommarens mattempel – grillplatsen.

Det finns förstås en mängd grillsmör att köpa färdiga. Men – dels tycker jag inte att de är särskilt goda, dels är det en barnlek att mecka ihop sitt eget grillsmör anpassat efter den personliga smakpaletten.

Jag brukar helt enkelt fundera ut vad jag är sugen på just för sekunden, kombinera ihop dessa smaker och tjoffa ner i rumstemperat smör. Smaka av, rulla ihop till en korv, svepa in i gladpack och låta den ligga till sig i kylen eller frysen.

Gör likadant eller följ mina recept härintill.

Sedan är det bara att skära en skiva av härligheten och låta den smälta på en nygrillad, lagom blodig hängmörad entrecote, med exakt den rätta mängden insprängt fett (där dyker den upp igen, den kära förbjudna smakbäraren) och njuta ohämmat i samma stund som smakerna smälter samman i en magisk förening. Det kan kallas kärlek, banne mig.

Mer läsning

Annons