Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofi lanserar årets julklapp i Los Angeles

I USA är ”matkassen” ett okänt koncept.
Men nu siktar örebroaren Sofi Sullivan på att väcka amerikanernas intresse.
Först ut är Los Angeles.
– Sen vill vi sprida Sofi’s crocery bag till andra städer och stater i USA, säger hon.

Annons
Sofi Sullivan.

För de flesta svenskar börjar ”matkassen” nu bli ett allmänt känt begrepp. Inte minst efter att Handelns utredningsinstitut nyligen utsåg färdiga matkassar till årets julklapp. Men i det stora mattokiga landet i väst är det än så länge ett okänt koncept. Nu vill 37-åriga örebroaren Sofi Sullivan ändra på det.

– Jag har valt att satsa på matkassen i USA för att konceptet inte existerar här. Vilket är märkligt då det finns tusen liknande koncept men ingen erbjuder exakt denna tjänst, berättar Sofi.

Sofi’s grocery bag innehåller bara färska råvaror. Och maträtten tar max 30 minuter att göra i ordning. I nuläget erbjuder Sofi sin matkasse tre dagar i veckan för 89 dollar.

– Ingen av mammorna i Los Angeles lagar mat fem dagar i veckan! Men jag vill påpeka att mammor i städerna runt Los Angeles är hälsomedvetna. Vilket inte är fallet i många andra städer och stater i USA.

Hon har nu haft igång verksamheten i sex veckor – och reaktionerna har varit positiva. Men enligt Sofi kommer det nog att dröja ett litet tag innan matkassen slår igenom stort i USA.

– I våra områden lever familjerna annorlunda från de flesta svenska familjerna. Här är schemat fullspäckat med mycket mer läxor, sporter och andra aktiviteter. Det är ofta som mina barn gör läxorna samtidigt som de äter i bilen på väg till träningen.

Sofi är född i Sydkorea, men vid ett års ålder adopterades hon och växte upp i Örebro tillsammans med sina föräldrar. 1999 flyttade hon till Kalifornien på grund av ett tv-jobb. Och strax därefter träffade hon sin man Greg Sullivan.

– Vi försöker att åka till Sverige så ofta vi kan och vi stannar alltid långa perioder. Jag älskar Sverige; min ovärderliga familj, mina oersättliga vänner och Sveriges fantastiska natur. Det är viktigt för mig att mina barn blir så svenska som mojligt men det är svårt att inte skämma bort dem här, berättar Sofi Sullivan.

– Vi siktar givetvis på att sprida var kasse till andra städer och i framtiden till andra stater. Men just nu tar vi en dag i taget.

Mer läsning

Annons