Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sotad skrei med lime, ingefära och soja

Soja, smör och ingefära är en magisk kombo till alla former av fisk. Inte minst till skrei.

Annons

4 portioner, 30 minuter

800 g skrei med skinn

salt

50 g smör

2 msk riven färsk ingefära

2 schalottenlökar, finhackade

3 vitlöksklyftor, finhackade

1 1/2 msk japansk soja

1 lime

1 salladslök, finskuren

jasminris

wokade grönsaker

Skrapa skinnet på fisken med en vass kniv och torka av.

Hetta upp en teflonpanna och lägg i fisken med skinnsidan nedåt. Stek tills skinnet får fin färg, cirka 2 minuter. Sänk värmen och låt fisken gå klart, cirka 5-10 minuter (beroende på hur tjocka bitarna är), eller tills köttet vitnat. Salta. Fisken behöver inte vändas.

Bryn under tiden smöret i en liten kastrull tills det börjar dofta nötigt. Tillsätt ingefära, schalottenlök och vitlök. Låt löken mjukna lite innan du häller i soja och limesaft.

Lägg upp fisken på tallrikar och slå över sojasmöret. Garnera med salladslök.

Servera med jasminris och wokade grönsaker. (TT)

Mer läsning

Annons