Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Variera dina våfflor

I dag är det våffeldagen. NA har samlat tips på hur du varierar läckerheterna.

Annons

Grundreceptet för en våffelsmet kan se ut så här:

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 dl Arla Ko mjölk

100 g smält smör

Chokladvåfflor:

Toppa smeten med kakaopulver, servera med glass och hallonsylt.

Saltare våfflor:

För den som inte är så förtjust i sött är att äta dem med en blandning av mosad fetaost och finhackad rödlök och finhackad tomat.

Matigare våfflor:Guacamole till våfflorna gör dem matigare. Garnera med hummus eller linsröror.

Bacon och spenatvåffla:

Bland i cirka 1,5 dl finhackad spenat i smeten och servera med knaperstekt bacon.

Klassikern:

Löjrom, gräddfil och rödlök.

Ge oss ditt bästa våffeltips!

Bebådelsedag blev våffeldag

Förr kallades denna dag, som var en helgdag, för "vårfrudagen" efter titeln "vår fru" för "jungfru Maria".

Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag.

Jungfru Maria Bebådelsedag firas den 25 mars, nio månader före jul, för att högtidlighålla att Maria fick veta att hon var havande denna dag.

Källa: Wikipedia

Mer läsning

Annons