Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matapp med lyxmat var aprilskämt: ”Jag tycker man kan vara med och skoja i tidningen”

Nej, så orättvis är det inte. Artikeln i söndags om mat-appen för äldre var förstås ett aprilskämt.
Men Maidie Ward, som deltog i skämtet, tycker ändå att det finns en viss sanning som kan vara värd att uppmärksamma.

Annons

De var i söndags, på 1 april, som NA berättade om kommunens nya dyra app – Food-for-old-online. Laddade de äldre ner den och beställde hemleverans av matlådor fick de betydligt godare och lyxigare mat än de som valde det vanliga sättet. Den påhittade personen Karin Vargh berättad lyriskt om den digitala matrevolutionen som skulle spara kommunen en massa pengar.

Maidie Ward, som i många år arbetat för de äldres rättigheter, fick frågan om hon ville vara med i aprilskämtet. Och det ville hon. Hon tyckte det var en kul idé och menar dessutom att det är bra att äldre syns i en rad olika sammanhang – även aprilskämt.

– Jag tycker äldre behöver synas. Vi har blivit det osynliga folket, säger hon.

Maidie Ward är hjärtligt trött på att äldre ofta klumpas ihop till en grupp, med en åsikt och en vilja.

– Men kom ihåg att jag inte är en grupp, jag är en människa, säger hon.

Trots att hon snart fyller 100 år har Maidie Ward fortsatt vara aktiv och med i samhällsdebatten.

– Nyligen var jag med i en grupp som diskuterade religiösa friskolor, det var intressant, berättar hon.

Och det här, som aprilskämtet tog upp, att allt mer sköts via telefonen, paddan eller datorn, tycker hon kan vara ett problem.

– Jag har själv en Ipad men min syn har blivit allt sämre. Jag ser inte längre att skriva på den. Det är sånt här som händer när man blir äldre och sånt som man måste tänka på när man räknar med att alla ska kunna använda den nya tekniken, säger Maidie Ward.