Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs riksdagskandidaten Matilda Ernkrans svar på vad som är partiets och hennes viktigaste frågor samt Mats Lindbergs kommentarer.

Annons

Ditt partis viktigaste fråga?

Fler jobb och en bättre skola och för det ett regeringsskifte.

Din viktigaste fråga?

Jag brinner för en hållbar samhällsutveckling – ekonomisk, social som ekologisk. Eller jobben, skolan och miljön. Det är ett lätt engagemang för mig som social¬demokrat och feminist. Det är kvinnor och barn som redan i dag är förlorarna i klimatkrisen. Jag ser klimatutmaningen som ett sätt att med nya, bättre kunskaper skapa miljövänligare produkter, vilket ger fler jobb och en bättre värld.

Dina politiska motståndares viktigaste fråga?

Skattesänkningar. Men arbetslösheten är högre och kunskapsresultaten sämre.

Statsvetaren Mats Lindbergs kommentarer:

”Matilda Ernkrans går ut med budskapet att Alliansregeringens skattesänkningar har urholkat välfärden och ställt till problem för vård, skola och omsorg. Även socialdemokraterna kan luta sig mot opinionsmätningar som visar att många svenskar vill försvara den offentliga sektorn mot ytterligare urholkning. Det är den linje som också är Socialdemokraternas huvudbudskap i valrörelsen. Därför behövs ett handlingskraftigt parti och när Matilda Ernkrans kort och gott säger ”regeringsskifte” vill hon visa på handlingskraft och vilja.

Hennes beskrivning av sig själv som miljövänlig feminist är ett tänkande som vi finner inom såväl Miljöpartiet och Feministiskt initiativ som hos Vänsterpartiet. Det är ett tänkande som troligen delas av yngre kvinnor och som förenar många anhängare av en möjlig rödgrön koalition. Fast det är ju inte huvudfåran hos Socialdemokraterna som mer betonar jobb och offentlig sektor.”

Annons