Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mätt på matig sallad

Sallad är den perfekta sommarmaten. Lätt att laga och lätt att smälta. Laddar man salladen med rätt grejer håller man sig dessutom mätt länge.

Annons

Ni har hört det förut. Sallad är ingen riktig mat. Kaninkäk. Mat för mesar.

Och vi vet alla att det är rena tramset. Riktigare mat än sallad får man leta efter. Det är färskt, fräscht, nyttigt och dessutom en fröjd för ögat.

God mättnad

Lägger man ned lite extra omsorg och fyller upp med extra mättande ingredienser kan inte ens en skogshuggare eller timmerflottare (finns det fortfarande sådana?) komma och gnälla. Jag syftar exempelvis på kall kokt potatis, matvete, bönor, kött, rotfrukter, fisk, nötter, ost och pasta. Släng i lite knaperstekt fläsk också, så håller sig till och med timmerflottaren på gott humör. Få saker skänker så mycket smak till en sallad som salt fläsk eller bacon. En sallad med enbart gurka och tomat gör faktiskt ingen glad. Det gäller att få smak och stuns på grönsakerna och tänka utanför den berömda boxen.

DressingsexperimentAllt ätbart som vuxit i naturen går att ha i en sallad, men det mesta behöver lite smakhjälp på traven. En schysst dressing räcker långt i salladsvärlden. Det är bara att börja ställa sig och provsmaka. En vacker dag hittar du din egen dunderdressing. Smaka dig fram till din egen favoritkombo av dressing, grönt och utfyllnad - och ställ salladsskeptikerna i familjen på prov. Ge inte upp. Till slut kommer inte ens gnällspikarna orka protestera längre. Inte när du väl presenterat en strålande vacker sommarsallad som dessutom mättar långt efteråt. Att salladsätare också mår bättre är en ren bonus. I dag bjuder vi på matiga sommarsallader för alla smaker.

Annons