Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med i truppen – trots nya skadan

Efter ännu en skadefylld period är ÖSK-anfallaren William Atashkadeh, 21, med i truppen till bortamatchen mot Kalmar i morgon, söndag. Detta trots att han fick knäet lindat på lördagens träning.

Det var i samband med en avslutsövning när ÖSK på lördagsförmiddagen tränade vid Örebro universitet, på naturgräsplanen vid friidrottsanläggningen, som William Atashkadeh fick ont.

– Han fastnade lite i gräset, säger fystränaren Jimmy Högberg som snabbt var framme och lindade Atashkadehs knä.

– Bättre att sätta tryck en gång för mycket än en gång för lite, att ta det säkra för det osäkra, konstaterar Högberg.

Trots det är Atashkadeh för första gången gången den här säsongen med i truppen till en tävlingsmatch. ÖSK kuskar ner till Kalmar medelst buss på lördagen. Avspark 17.30 på Guldfågeln arena i morgon, söndag.

– Det ska inte vara någon fara, han är med i truppen, säger Högberg om Atashkadeh.

Den förre supertalangen William Atashkadeh är inne på sin fjärde säsong i ÖSK sedan han kom från IFK Göteborg 2010. Men skador, skador och åter skador har begränsat Atashkadehs framfart. Totalt har han gjort 18 starter i seriesammanhang (samtliga i allsvenskan 2011 och 2012) och 19 inhopp. Hans senaste framträdande i en tävlingsmatch var inhoppet mot Örgryte i oktober.

Inför årets säsong såg det dock ut att vara en "ny" William. Han kunde träna bra i december och januari, spelade 29 minuter mot Mattersburg i Portugal och 64 minuter mot Sirius hemma på Behrn arena i februari. Men därefter fick han en bristning i högra lårets framsida.

Senaste tre veckorna har Atashkadeh dock kunnat deltaga i den gemensamma fotbollsträningen.

– Jag har ingen lust att stressa. Först och främst ska vi sätta oss ned och hitta en bra U21-match där jag kan få några minuter, sedan får vi se hur kroppen reagerar på det, sa han till NA den 24 april, dagen före hemmamatchen mot Åtvidaberg.

Ayanda Nkili var avstängd i 3–2-segern mot Åtvidaberg förra fredagen, men är inte med mot Kalmar.

– Han har varit sjuk ett par dagar och är inte med i truppen, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung.

Marcus Pode, som var sjuk och inte kunde vara med mot Åtvidaberg, är tillbaka i truppen. Detta, tillsammans med att Atashkadeh är med, innebär att unga duon Anton Westerlund och Lukman Murad får lämna truppen.

Startelvan ser ut att vara oförändrad jämfört med mötet med Åtvidaberg.

ÖSK:s preliminära startelva: Oscar Jansson – Patrik Haginge, Magnus Wikström, Erik Moberg, Daniel Björnquist – Nordin Gerzic, Mohammed Saeid, Kalle Holmberg – Ahmed Yasin, Shpetim Hasani, Daniel Gustavsson.

Avbytare: Jacob Rinne, Ilir Berisha, Christoffer Wiktorsson, Sam Mensah, William Atashkadeh, Marcus Pode, Christer Lipovac.

Läs mycket mer inför Kalmar–ÖSK i söndagens NA, papperstidningen, som du även kommer kunna köpa som e-tidning här nedan!