Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med lite god vilja hade BB varit öppet

 
Förlossningen i Karlskoga
Visa alla artiklar

Karlskoga Om viljan fanns även bland chefsläkarna skulle Karlskoga förlossning aldrig ha stängts. Det handlar snarare om en principsak att Karlskoga ska stängas ner. Man ser inte hur viktigt samarbetet mellan Karlskoga, Lindesberg och Örebro är för att hålla stark kompetens i regionen. Bristen som det talas om i hela landet beror på att man lagt ner många fungerande sjukhus och därför behöver färre personal och då kan höja lönerna för de få som är kvar då de blir unika.

Påståendet att det saknas specialiserade sjuksköterskor är inte helt sant. Barnmorskor är specialiserade sjuksköterskor för att ta hand om mor och barn under och precis efter graviditet. En barnmorska har i sin utbildning omhändertagande av nyfödda med dess olika sjukdomstillstånd, vilket inte en barnsjuksköterska har eller en ivasjuksköterska. Av dessa specialiserade sjuksköterskor är det bara barnmorskorna som har det i sin utbildning.

Därför är det vanligt att neoavdelningar har sina egna utbildningar för sjuksköterskor för att lära sig vården av det nyfödda barnet. Många sjuksköterskor har arbetat på neo i Örebro som slutat på grund av avstånd, övertalig, mm. Det är ren inbillning att det inte går att få tag i personal som har erfarenhet av neonatalvård till Karlskoga.

Karlskoga behöver ett stort sjukhus med alla delar som det hör till, för att kunna rekrytera personal till sina övriga företag i området.

Ned monteringen av Karlskoga sjukhus måste få ett slut omedelbart och återställas och utvecklas.

”Öppna avd Q omgående”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel