Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med vårdtagaren i fokus får Karlskoga en fördel

USÖ har fel fokus! Det som gäller för Region Örebro/Universitetssjukhus är en prestigejakt att växa för växandets egen skull, att bli större än konkurrerande sjukhus uti landet. Det byggs till i en takt som inte bemästras, kostnaderna skenar och mer skall det byggas. (Ett nytt Nya Karolinska?) Då blir lösningen per automatik att lägga ner lasarettet i Karlskoga för då måste USÖ byggas ut för att klara den ökade belastningen.

USÖ fungerar långt ifrån perfekt och den absolut snabbaste vägen att hantera vårdsituationen är att satsa pengar och resurser på Karlskoga lasarett för att ge det som behövs för ett fullt ut fungerande dygnetruntakutsjukhus och där med ett BB. Det vill säga mer pengar till Karlskoga lasarett och mindre till USÖ, det ger bättre utväxling på insatt kapital. Vid behov kommer Karlskoga lasarett då också ha möjlighet att avlasta USÖ.

Var skall då fokus ligga? Jo, på vårdtagaren, och där har vi i dag en stor fördel i Karlskoga. Med ordentliga satsningar på Karlskoga (och Lindesberg) kommer Region Örebro bli Sveriges bästa vårdområde och det är viktigare än ett statusbygge i Örebro.

Denna insändare är avsedd att provocera de styrande på USÖ/Regionen för jag är helt övertygad om att det finns en agenda som drivs av prestige- och statusjakt.

”Funder Sam”

Karlskoga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel