Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meddelanden har inte nått kommunen

Den som har skickat in ett medborgarförslag, klagomål eller anmälan till kommunens musikskola under sommaren måste göra det igen. Problem med kommunens hemsida har gjort att meddelanden som kommit in den vägen har försvunnit i cyberrymden.

Annons

Det är formulärfunktionen, det vill säga när besökare skrivit in sin text i en ruta för att sedan klicka på ”Sänd/Skicka”, som har strulat.

Problemet upptäcktes och åtgärdades i onsdags, men det har pågått hela sommaren. Att det dröjt så lång tid innan man upptäckte bristen beror på att sommaren generellt är en period med lite aktivitet och låg bemanning på kommunen.

– Vi vet inte vem och vad som kan ha skickats in och det känns jättetråkigt att de som gjort det inte får någon respons. Vi vill uppmana alla som skickat in något den vägen under sommaren att göra det igen, säger Thomas Svensson, administrativ chef på Askersunds kommun.

Det som kan ha kommit bort är medborgarförslag samt synpunkter och klagomål.

Allvarligt är också att anmälningar som skickats till musikskolan kan ha försvunnit. Musikskolechefen Jennie Åbrink är förtvivlad över att de som anmält sig efter den 1 juni inte finns med på listorna.

– Den som gjort en anmälan via nätet måste kontakta musikskolan eller göra en ny anmälan, säger hon.

I de flesta fall är det inga problem att få en plats ändå i höstens undervisning. Men för de mest populära utbildningarna, piano och rockgrupp, kan det innebära att den som tror sig ha gjort en anmälan tidigt, inte finns inskriven på en plats i höst.

– Men det måste vi lösa på något sätt. Om man uppger att man faktiskt anmält sig tidigt så kan vi inte vara omöjliga på den punkten, säger Jennie Åbrink.

Annons