Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medlemmarna avgör   det nya lagnamnet

(UPPDATERAD) Nytt namn om en dryg vecka. Ny logotype inom kort. Och nya dräkter i januari. Där har ni Bofors IK:s plan för namnbytet.
– Det ska gå så snabbt som möjligt, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

Förslaget blev offentligt i fredags och klubbades i måndags.

Nu fortsätter den snabba karusellen kring Bofors IK:s namnbyte. Måndagen den 19 december kommer det nya namnet att klubbas på ett extra årsmöte.

– Stadgarna säger att vi måste ha ett årsmöte för att byta namn, och det är klart att vi lyssnar på vad våra medlemmar tycker och tänker. Men vi i klubben kommer att presentera ett förslag som vi hoppas går igenom, säger Stefan Bengtzén.

Vilka namnförslag jobbar ni med, är Karlskoga Bobcats fortfarande huvudspåret?

– Det finns arbetsnamn och hypoteser, men det tänker jag inte gå in på. Vi ska presentera det för våra medlemmar på årsmötet. Men vi lyssnar givetvis av vad folk tycker och tänker. Många känner att de inte vill ha med Bobcats, och det vore dumt om vi inte lyssnade på de rösterna.

Klart är i varje fall att kommunens krav för avtalet är att Karlskoga ska vara "en dominerande del av namnet".

Inom kort kommer ett förslag på en ny logotype till föreningen att tas fram, och förmodligen kommer det officiella namnbytet att ske redan vid nyårsskiftet. De nya dräkterna kommer att tryckas så fort som möjligt och kan tas i bruk redan i januari.

– Allt kan förstås inte ske till nästa match, men vi ska försöka göra det så fort som möjligt. Det som bromsar det lite är att vi måste anmäla namnändringen till Riksidrottsförbundet och få den godkänd, och sedan är det en viss leveranstid på tröjorna, säger Bengtzén.

Avtalet med kommunen garanterar Bofors 200 000 kronor i omställningsbidrag och därefter 700 000 kronor per år under fem år, med chans på ytterligare 200 000 kronor per år om laget går till förkvalserien eller längre. Alltså totalt maximalt 4 700 000 kronor.

Det har, bland Bofors supportrar, förekommit åsikter om att det är alldeles för lite pengar för ett namnbyte. Något Bengtzén inte alls håller med om.

– De som påstår det vet inte vad de pratar om. Vi har jämfört med vad andra föreningar fått för att bära kommunens namn, och det här ligger i överkant. Jag tycker att det är en fantastisk satsning av kommunen. Tidigare har ingen velat betala något för vårt namn, säger Bengtzén.

Även Bofors juniorlag, som finns i samma förening, och ungdomsföreningen Bofors IK Ungdom kommer att byta namn och dräkter, men i deras fall kommer det att ske inför nästa säsong.

Läs mer om namnbytet i torsdagens NA, papperstidningen!