Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medvind för motorklubben

Motgångarna har varit många på senaste tiden, men i förra veckan fick Funktionshindrades motorklubb i Kumla goda nyheter.

Annons

Under året har FMK Kumla upprepade gånger utsatts för inbrott och stölder. Därför var medlemmarna kanske lite extra glada när de förra veckan fick besök av Ove Lindqvist. Som representant för Stiftelsen Gunnar och Suzanne Samzelius testamentsfond berättade han att klubben får 50 000 kronor.

Vid besöket visade klubbens ledare Jens Larsson upp den nya bansträckningen som när den står klar blir 800 meter lång. För att även synskadade ska få chansen att köra pågår just nu ombygget av en bil som förses med ratt både för förare och instruktör. Förhoppningar finns också att till nästa säsong ha en klubbstuga färdig.

Inte bara motorklubben fick ta emot medel ur fonden utan ytterligare 280 000 delades ut till både enskilda och grupper.

En av övriga mottagare var på plats för att köra på banan, nämligen simmaren Albin Oskarsson.

Förbättrat villkor

Arbetsgruppen för stiftelsen vill komma i kontakt med fler grupper som arbetar för att förbättra handikappades villkor inte minst genom idrottsverksamhet. Även enskilda ungdomar som vill satsa på något för att förbättra sin tillvaro vill man komma i kontakt med.

Anledningen är att det i år finns mer medel att dela ut och för att om möjligt sprida fördelningen till ett större antal behövande.