Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mensah siktar på comeback i cupen

Svenska cup-matchen mot Eskilstuna City den 20 augusti. Då siktar mittfältaren Sam Mensah på att göra comeback i ÖSK-tröjan. 

Det var i samband med bortamatchen mot IFK Göteborg den 11 maj som ÖSK-mittfältaren Sam Mensah byttes ut i halvtid med smärta i sitt vänstra knä. Smärtan var ingen inbillning.

Det visade sig

att Mensah hade drabbats av en meniskskada och broskskada i knäet. 15 maj gjordes en titthålsoperation och rehabilitering väntade för Mensah. Nu knappt tre månader senare är 25-åringen tillbaka i full träning.

- Träningen har stegrats hela tiden, men det är först den här veckan som jag känner att jag kan köra för fullt i alla moment. Jag är så lycklig över att vara tillbaka och jag känner mig fräsch i kroppen, säger Sam Mensah.

Han värvades till ÖSK inför den här säsongen från superettanlaget Östersund. Innan han blev skadad startade Mensah i fem allsvenska matcher och hoppade in i två. Sedan kom skadan, men nu är comebacken i ÖSK nära. Mensah hoppas redan att den kommer om en vecka.

- Planen är att jag ska kunna vara med i cupmatchen mot Eskilstuna. Det är det jag siktar mot just nu. Om inte det funkar så kommer det en U21-match mot BP i slutet av augusti, säger han.

Efter tisdagens träning kylde Mensah sitt vänstra knä med ispåse.

- Under träningarna känner jag ingen smärta, desto värre när knäet stelnar till. Då värker det en del. Men det får man leva med.

ÖSK har nu endast Willam Atashkadeh på skadelistan med sin handskada. Atashkadeh fanns med i bollövningar under tisdagsträningen, men undvek spelet. ÖSK-anfallaren får plocka bort gipset från handen inom två veckor.