Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer onyttig snabbmat är ingen lösning

Replik

NA:s ledarskribent Lars Ströman hyllar oreserverat etableringen av tre snabbmatsrestauranger i Boglundsängen som kommer att skapa 150 nya arbetstillfällen (NA 6 december). En av etableringarna är det amerikanska konceptet KFC (Kentucky Fried Chicken) som för övrigt vid deras etablering i Sverige för fem år sedan fullständigt dömdes ut ur folkhälsosynpunkt av den kända krögaren och kocken Leif Mannerström: ”Vi behöver inte fler onyttiga och fettdrypande amerikanska restaurangkoncept, det räcker nu. När det gäller KFC är maten rent skadlig, Deras fritering drar till sig farliga fetter och till kycklingen serveras det feta såser”.

Bortsett från folkhälsoaspekten så hävdar Ströman att etableringarna skapar 150 nya jobb. I det mycket korta perspektivet kan det ju vara ett korrekt antagande, men självklart kommer etableringarna att påverka övriga aktörer på marknaden vilket på sikt säkert kommer att innebära att ökningen av antalet arbetstillfällen netto kommer att vara marginell. Vore det så enkelt att skapa nya arbetstillfällen så är det ju bara att etablera ytterligare 6000 snabbmatsrestauranger runt om i vårt land á 50 anställda, så vips är arbetslösheten löst!

”Snabbmatsvän, helst nyttig tack!”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel