Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meta Roos sjunger på Lerbäcksmarken

I år bjuder arrangörerna på mycket underhållning under Lerbäcksmarken. Bland annat med Meta Roos på scenflaket. Men som vanligt dukar knallarna förstås upp sina varor med ett brett utbud av gediget hantverk.

Annons

Årets marknad, lördagen den 3 juli, är den 24:e i ordningen sedan nystarten, och arrangörena vilar inte på hanen. Peter Flacks forna primadonna och Monica Zetterlund-stipendiaten Meta Roos blir årets huvudartist. Hon kommer att sjunga till ackompanjemang av maken Jan Ottesen samt Jörgen Smeby på kontyrabas.

Men upp på scenen kliver även det trogna Husbandet. För vilken gång i ordningen har de knappast räkning på själva. Trakten är även stolta över sina Elvissjungande budbärare från två församlingar.

Kyrkoherden Hans-Eric Hägg samt pastorn Sam Pettersson Tallbackskyrkan kommer att framföra gospel, ballader och rocklåtar i Elvisstil. I kyrkan uppträder Knavrarna med nyckelharpor, trumpet, gitarr och bas vid middagstid. Senare på eftermiddagen, också det i kyrkan, framträder Trio me´Bibbi.

Men givetvis har själva marknaden med alla knallar huvudrollen under dagen.

– Våra marknadsförsäljare har en blandning av hantverk, ätbart och traditionella produkter. Vi håller dock hårt på att hålla en hög kvalitet, säger marknadsgeneralen Ingela Oxelgren.

Tradition är det också att ha med det populära bokkaféet varje år. Författaren Jan Mårtenson ska signera böcker från klockan 11, och förlaget Bild och Kultur från Skyllberg släpper den nya Närkesbergsboken. Under dagen visar Lerbäcks Teater smakprov ur sommarens teater, Bröderna Lejonhjärta, och Närkesbergsrevyn informerar om höstens fars, Kuta och kör.

Upplagt för en spännande och trevlig dag i Lerbäck. Ett återkommande problem är dock att en del besökare parkerar utmed vägkanterna, men där är det förbjudet att ställa sig.

– Det finns gott om platser och parkeringsvakterna anvisar in där det är tillåtet att stå, påpekar marknadsgeneralen.

Och som alltid har vädret en avgörande betydelse när det laddas för utomhusfest:

– Jag hoppas på bra väder, en trevlig marknad och min förhoppning är att det blir en riktig hemvändardag, säger Ingela Oxelgren.

Redan klockan 9 på morgonen blåser Gösta Svensson in marknaden på sin trumpet uppe från kyrktornet.

Annons