Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mia Parnevik om uppväxten i Örebro och livet i Florida: "Jag brukar servera dip i Jespers troféer"

För 30 år sedan hade Mia Parnevik precis träffat sin man Jesper Parnevik. Samtidigt reste hon landet runt och jobbade åt en hotellkedja.
I en lång radiointervju berättar hon om uppväxten i Örebro.

I podcasten Värvet beskriver Mia Parnevik uppväxten på Tengvallsgatan på Väster.

"Det var väldigt enkelt, vi var en arbetarfamilj", berättar hon.

1986 träffade hon sin blivande man Jesper Parnevik när hon jobbade som barnflicka i USA. Två år senare arbetade hon som servitris och bartender på en Örebrorestaurang. Samtidigt reste Mia Parnevik runt i Sverige och lärde personal på olika hotell ett nytt datasystem.

"Jag kunde egentligen inte så himla mycket, men jag var väldigt framåt. Jag sa "jag kan", fast jag kanske inte kunde", säger hon i podcasten.

50-åringen träffar fortfarande många av sina vänner från uppväxtåren, och hon är stolt över sin närkingska dialekt.

"Jag umgås ju faktiskt med alla mina barndomsvänner fortfarande. Och när man kommer hem så blir det ju lätt att man pratar med alla örebroare, då blir det ju så".

Genom tv-serien Parneviks har ex-örebroaren och hennes familj blivit välkända ansikten i Sverige. Mia Parnevik säger att familjens hus står öppet och att vänner ofta kommer över till henne och golflegendaren.

"Jag brukar servera dip i Jespers troféer för jag tycker inte att de ska stå i nåt skåp. Har man fina saker ska man använda dem".

Nu väntar en ny säsong av tv-programmet Parneviks. Tittarna kommer precis som tidigare få följa familjens liv, men denna gång är det inga gäster i programmet.

Här kan du lyssna på hela intervjun i podcasten Värvet.

►NA gjorde nyligen en längre intervju med Mia Parnevik när hon fyllde 50 år. Här kan du läsa den:[+] Från Örebro till Florida – i dag fyller Mia Parnevik 50: "Det är inte huset och alla grejer som gör vårt liv, kicken är att ha väldigt kul med mycket människor"

Läs mer:

[+] Mia Parnevik med i En resa för livet: "Det räcker att skänka kostnaden för en pizza i månaden"

"Parneviks" tillbaka i rutan – trots allt

Jesper Parnevik: "För bra för att vara sant"

Peg Parnevik: "Skitkul att vara i mammas home town"

NA-tv: Se Dermot gå loss hos Parneviks