Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mia Sydow Mölleby, V

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Här hittar du riksdagskandidaten Mia Sydow Möllebys svar på vad som är partiets och hennes viktigaste frågor samt Mats Lindbergs kommentarer.

Ditt partis viktigaste fråga?

Stopp för vinstuttag i välfärden.

Din viktigaste fråga?

Densamma som för partiet. Vi måste ha kontroll på våra skattepengar och de ska gå till den offentliga verksamheten, inte till några få personer som placerar dem i skatteparadis. Alliansens argument om att de privata företagen tillför nytt kapital är bara strunt. Vi hade en fungerande offentlig verksamhet innan privatiseringen. Det handlar om samma pengar, bara att en stor del går till ett fåtal personer. Och vi vet att det är färre personer som utför de här sysslorna nu och dessutom med sämre utbildning.

Dina politiska motståndares viktigaste fråga?

Jag tycker att Alliansen driver väldigt lite gemensamma frågor och ägnar sig mer åt att smutskasta andra. Dessutom är den inte mycket till regering i dag med endast två partier.

Statsvetaren Mats Lindbergs kommentarer:

”Stopp för vinstuttag är verkligen vänsterns profilfråga och där kan partiet faktiskt stödja sig på en verkligt stor folkopinion. Ändå är det inte säkert att partiet får mer än 7-8 procent, men även det skulle vara en framgång för Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet har blivit riktiga offentliga sektorn-kramare. Man kan säga att de driver den politik som socialdemokratin drev på 1960- och 1970-talen. Och Mia Sydow Mölleby framstår som en typisk vänsterpartist, även om man i denna intervju saknar de vanliga betoningen på feministiska frågor och miljöfrågor.”