Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsverket vill hyra fler lägenheter för asylsökande

Migrationsverket vill hyra fler lägenheter av Hällefors bostads AB. Bostadsbolaget har dock inte möjligheter till detta i dagsläget.

Annons

Tidigare i år kontaktade Migrationsverket Boab med en förfrågan om asylboenden. Parterna tecknade ett tillsvidareavtal med tre månanders ömsesidig uppsägning om 22 lägenheter. I dag bor omkring 70-80 asylsökanden i dessa bostäder.

Ytterligare tre lägenheter har bokats av Migrationsverket som ska ställas i ordning enligt Boabs fastighetschef Svante Actins. Ett tiotal asylsökande kommer att anlända till Hällefors omkring 1 december.

Behovet av lägenheter för asylsökande är skriande och Migrationsverket har undersökt möjligheterna att hyra ännu fler hos Boab.

– I nuläget har vi ingen möjlighet, säger Actins.

Hur det kan bli i framtiden är svårt att avgöra.

– Allt beror på om kommunen fortsätter tappa invånare och vi får tomma lägenheter.

Avtalet med Migrationsverket är av stor ekonomisk betydelse för bostadsbolaget enligt Boabs vd Jan Larson. Bostadsbolaget tillskapar också praktikplatser för de asylsökande som får möjlighet till sysselsättning i bolagets parker och grönområden. Detta ska enligt Larsson underlätta integrationen med övriga hyresgäster.

Annons