Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milder PS

Annons

Jag måste få utbrista igen: Ständigt denne Milder! Är han inte med och fyller ut, nej förmerar, andras sättningar pular han med egna konstellationer av svensk jazz(musiker)elit. Det blir alltid bra, men ibland väldigt, väldigt bra. Som den här gången under namnet ”Milder PS” när han tar sig an Paddy McAloons låtar.

Låter namnet bekant? Jo, det är han centralfiguren i Prefab Sprout, bandet som startade 1977 men hörde till 80-talsvågen av popmusik under etiketteringen New wave. Prefab spelade en sorts sofisti-kerad, lekfull pop med ett musikaliskt djup som är rätt sällsynt i brittisk pop.

När Milder nu tagit sig an och stöpt om låtarna i en sorts fusionerad jazzversion blir det så vackert, poetiskt, melodiskt snyggt, starkt och helgjutet, att man bara älskar det.

Det är Joakim Milder förstås på saxar och tramporgel(!) men plattan är gjord av som sagt en elit av musiker: Nils-Olav Johansen på gitarr, Lisbeth Diers, trummor,percussion,sång, Johannes Lundberg på bas. Det är gruppens grund men sedan tillkommer fina insatser av Gunnar Halle, trumpet, David Byström, trombon, och inte minst sjöströmska kvartetten med Ellen Hjalmarsson och Jenny Sjöström på violin, Märta Eriksson, viola och Lisa Reuter på cello – åh den cellon...!

Annons