Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Militärerna tog permis från Hallsberg

De frivilliga militära snöröjarna har jobbat 14 timmar om dygnet på för att få igång trafiken på Hallsbergs rangerbangård.
Men klockan tolv på söndagen tog de permission.
De hade då förbrukat sin möjliga arbetstid och beordrades återhämtning.

Klockan tolv på söndagen lämnade militären rangerbangården i Hallsberg. Den frivilliga styrkan hade då röjt snö sedan i torsdags och jobbat  14 timmar om dygnet. Styrkan behöver nu återhämtning.

Samtidigt hoppas Banverket på att de snart är tillbaka.

- Det har gjorts en ny hemställan till Försvarsmakten och vi hoppas få tillbaka försvarets resurser till Hallsberg på tisdag, säger Helena Thorsson på Banverkets presstjänst.

Snöröjningsinsatserna fortsätter trots allt på stationer och rangerbangård. En ny entreprenör har tagit över efter den militära hjälpen.

- De har kommit med sex nya lastbilar och arbetet är i full gång, säger Thorsson.

Tidtabelläget följer reduceringsplaner. Fortsatta begränsningar för regionaltrafiken och X2000. Personbangården har 75 procents kapacitet.  Det innebär att man kan uppnå 25 procents kapacitet på onsdag klockan 6.00 och 100 procent den 4 mars klockan 18.00, under förutsättning att väderläget inte försämras utifrån nu gällande prognoser.