Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonrullning i Hällefors – men Silvergruvan får betala vattnet själva

Man kan undra vad Hällefors kommun och politikerna håller på med?

Bygga simhall för 120 miljoner, men blir nog dyrare på grund av sanering. Renovera gamla kommunhuset för cirka 36 miljoner. Riva godtemplargården för cirka 2 miljoner. Renovera gymnastikhallen i Kronhagsskolan för drygt 7 miljoner. Renovera Formens hus för en massa pengar.

Samtidigt stod det i NA att om Lake Resort Bergslagen blir av måste troligtvis Hällefors kommun stå för kostnaden för vatten och avlopp. Uppskattningsvis drygt 7 miljoner kronor. Till detta ska läggas nödvändiga åtgärder oavsett i Grythyttans reningsverk. Totalt rör det sig om närmare 48 miljoner kronor.

Kostnader som i slutänden ska betalas av VA-kollektivet, det vill säga kommuninvånarna.

Samtidigt måste stackarna som bor i Silvergruvan utanför Hällefors cirka 19 fastigheter betala 75 000-100 000 kr. var för att få rent vatten.

Jag undrar vad Hällefors kommun håller på med. Ni kör kommunen i botten. Har kommunen vunnit på Eurojackpott eller har ni hittat pojken med guldbyxornas byxor?

”Väldigt besviken!”

Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel